Didžiulės technikos kapinės

Nors per projekto gyvavimo laikotarpį aplankyta nemažai seno transporto, tačiau ši vieta pasirodė viena didžiausių Lietuvoje, kurioje netrūksta automobilių, sunkvežimių ir kitos kategorijos transporto priemonių.

Kapinėse dominuoja GAZ ir ZIL markės sunkvežimiai, kurie Tarybų Sąjungoje buvo vieni populiariausių ir kokybiškiausių to meto gamintų markės modelių. Naudoti praktiškai visur: žemės ūkis, specialiosios tarnybos (ugniagesiai), karinėse misijose. Iš lengvojo transporto turime eilę Moskvich markės automobilių. Be populiariausių, vaikščiojant galima atrasti ir Magirus-Deutz Jupiter, Mercedes-Benz karinių sunkvežimių, sovietinių Volga automobilių, seną LAZ autobusą.

Vieta yra nei apleista, nei pilnai naudojama. Seni ūkiniai pastatai tiesiog naudojami kaip garažai šioms transporto priemonėms. Dalis automobilių ir sunkvežimių čia stovi jau metų metais ir baigia pavirsti metalo laužu. Pagal savininkus transporto priemonės čia ilsisi „laikinai”, o vėliau rekonstruojamos ir dalyvauja ekspozicijose. Bet kokiu atveju vieta yra prižiūrima, todėl pašaliniai asmenys valdose nepageidaujami (patys vietą lankėme seniai).

Pastaba: Matomi transporto priemonių valstybiniai numeriai pakeisti ir sugeneruoti atsiktinai.

Daugiau transporto kapinių ankstesnėse publikacijose:

Ačiū, kad skaitote, linkėjimai nuo ApleistosVietos.lt autorių!

Publikuota: 2024-08-26

Komentarai

  1. Ga
    2024-09-04
    Atsakyti

    Kurioje vietoje?

  2. Povilas
    2024-09-11
    Atsakyti

    Sveiki, kurioje vietoje?

Rašyti komentarą:

Komentarai matomi tik po administracijos patvirtinimo. Komentarai su publikacijų vietovės pavadinimais ir adresais nepatvirtinami.