Apleisti Lietuvos kultūrnamiai

Iki šiol projekto puslapyje turėjome absoliučiai nulį aprašytų kultūros centrų. Sunku net ir įvardinti priežastį kodėl taip atsitiko (nors tokių vietų aplankyta dešimtys ir daugiau). Kultūros centrų situacija lygi mokyklų situacijai – jų turime nemažai. Statant miestus ir miestelius buvo svarbu ne tik turėti prieinamas sveikatos-ligoninė, saugumo-policija, švietimo-mokykla – paslaugas, bet buvo svarbu sukurti ir galimybę žmonėms atsipūsti nuo darbų t.y sukurti vietą kur žmonės galėtų pasikultūrinti.

Keliaujant po Lietuvos miestus ir miestelius dažnai galime pastebėti išskirtinai atrodančius pastatus. Ypač mažesniuose miesteliuose šalia gyvenamųjų namelių stovi didelis pastatas su dar didesniais langais (metaforiškai). Šiandien situacija su kultūros centrais mažose gyvenvietėse liūdna. Kaip ir su mokyklomis, kuriose nebeužtenka-nebėra vaikų, taip ir su kultūros centrais, kuriuose nebevyksta jokie renginiai, nes nebėra žmonių, kurie ateitų.

Šiandien apžvelgsime penkis žemiau esančius apleistus kultūros centrus.

  1. Apleistas kultūros centras
  2. Raudonas kultūros centras
  3. Miestelio kultūros centras
  4. Kultūros centras su šviestuvais
  5. Renginių centras su vitražais

Apleistas kultūros centras

Pradėsime nuo šio, nedidelėje gyvenvietėje esančio dviejų aukštų kultūros centro pastato, kurio viduje maža, bet erdvi renginių salė.

Raudonas kultūros centras

Vienas iš geresnės būklės centrų, kurio salė išpuošta ryškios raudonomis užuolaidomis ir sėdimomis vietomis. Šalia salės turime technines patalpas, kuriose galima surasti muzikinės įrangos.

Miestelio kultūros centras

Dar vienas apleistas kultūros centras įsikūręs mažame miestelyje. Čia turime tvarkingą renginių salę, grimo ir padalinio vadovo kambarius. Taip pat turime ir mažesnę salę, kurioje vykdavo mažesnės apimties renginiai ir susitikimai.

Kultūros centras su šviestuvais

Ši vieta nuo ankstesnių kultūros centrų skiriasi erdvia, dviejų aukštų sale. Taip pat pastato vidų puošia kabantys auksinės spalvos šviestuvai ir medinė antro aukšto balkonų apdaila.

Renginių centras su vitražais

Paskutinė vieta bus renginių-susitikimų centras, kuriame vykdavo nedideli renginiai. Nors ši vieta salės neturi, tačiau turi gražius vitražus ir stiklinius šviestuvus.

Kol kas tiek apleistų kultūros centrų – kultūrnamių. Archyvuose tokių vietų dar yra, todėl iki susitikimo antroje dalyje.

Ačiū, kad skaitote, linkėjimai nuo ApleistosVietos.lt autorių!

Publikuota: 2024-06-17

Komentarų nėra

Rašyti komentarą:

Komentarai matomi tik po administracijos patvirtinimo. Komentarai su publikacijų vietovės pavadinimais ir adresais nepatvirtinami.